Zpět

Continental – v testech válcuje konkurenci!

1. 3. 2023
2k
Nastalo období pro výměnu letních pneu za zimní. Jejich výběr je velmi důležitý, protože mají vliv jak na ovládání auta, tak na bezpečnost provozu. Struktura letních pneumatik je tvrdší a ani s narůstající teplotou neztrácí svoji přilnavost, proto je do vyšších teplot vhodnější než pneumatiky zimní. Letní pneumatiky navíc neztrácí přilnavost ani za vlhka a mokra, jelikož je jejich dezén takovému počasí uzpůsoben.

V mnoha testech jsme na špičce!

Existuje mnoho evropských výrobců pneumatik, které jsou dostupné na našem trhu. Liší se především vlastnostmi, kvalitou a samozřejmě také cenou. Mnoho řidičů si vybírá pneumatiky podle dřívějších zkušeností, doporučení servisu nebo opět podle ceny. Mnoho odborníků doporučuje se při výběru pneumatik řídit nezávislými testy.

Pokud se zaměříte právě na testy odborných organizací, vyberete si jednoznačně pneumatiky od společnosti Continental, které se umístily v celé řadě testů na předních příčkách.

Například podle odborného časopisu „Gute Fahrt“ je pneumatika PremiumContact 6 skvělá jak na mokrém, tak suchém povrchu. V aktuálním testu dosáhla výsledku „velmi dobrá“ a doporučení „doporučována“. V tomto testu bylo zastoupeno osm modelů letních pneu o rozměru 245/40 R18. Pneumatika byla ohodnocena například za nejlepší výkon při brzdění na mokré vozovce a získala nejlepší známku za handling na suchu, jízdní komfort a hluk uvnitř vozidla.

Stejně tak v testu magazínu Auto Zeitung byla pneumatika PremiumContact 6 oceněna nejlepší známkou „velmi doporučována“. Její hodnocení zní: Přímá, jistá, nenápadná, rychlá. Skvělá rovnováha mezi přední a zadní nápravou.

Mezi asi nejznámější testy řadíme ty od německého autoklubu ADAC a rakouského klubu ÖAMTC, kde se stejně jako ve švýcarském TCS, pneumatika PremiumContact 6 v rozměru 205/55 R16 V se umístila hned dvakrát na stupni vítězů. U rozměru 225/50 R17 podle hodnocení vyniká ve všech kritériích svým nadprůměrným výkonem. Odborníci ocenili zejména vyváženost vlastností a celkovou všestrannost. Pneumatika získala nejlepší známky na mokrém povrchu, především při brzdění a handlingu.

Nejen pneumatiky Continental dosáhly dobrého hodnocení. Také pneumatika Semperit Speed-Life 3 o rozměru 205/55 R16 z koncernu Continental získala známku „dobrá“ a „velmi doporučovaná“. Při hodnocení zaujala na suché vozovce svou dobrou přesností a krátkými brzdnými drahami. Stejné hodnocené obdržely také pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Braburis 5HM. Oba modely byly celkově ohodnoceny jako „uspokojivé“ a „doporučované“. 

Širokou nabídku letních pneumatik, včetně koncernu Continental, najdete samozřejmě na našem e-shopu. V případě, že si nejste jistí svým výběrem, obraťte se na nás, rádi vám pomůžeme.

Produkty se filtrují...