Zpět

Nejen pneumatiky dělají auto – zaměřte se i na disky

19. 3. 2023
1k
Chcete mít své auto naprosto jedinečné? Se správným výběrem kol udělají parádní dojem nejen na vás, ale i na vaše okolí. A právě jaro je ideální čas, kdy nechat své auto zazářit. Vybírat můžete mezi hliníkovými (ALU) nebo ocelovými disky. Každý typ disků má svá pro a proti, proto jejich výběr není vždy snadný. V tom, jaký disk si zvolit, vám může pomoci i doporučení samotného výrobce automobilu nebo se můžete obrátit na váš servis, který vám určitě poradí.

Typy disků 

ALU disky

Alu disky se vyrábí v mnoha provedeních. Chromování i barevné odstíny dodají vašemu automobilu styl, jaký si sami zvolíte. Existuje celá řada konfigurátorů, které vám pomohou s výběrem. Díky nim můžete vidět disk přímo na konkrétním automobilu. Konstrukce je u hliníkových disků na prvotřídní úrovni. Jsou tak odolné vůči ohýbání a deformaci. Navíc jsou lépe chráněny proti korozi. Na druhou stranu jsou daleko náchylnější na poškrábání, které je zpravidla trvalé. Zejména při parkování musíte dávat pozor, abyste disky nepoškodily o obrubníky.

Plechová kola

Ocelová nebo-li plechová kola oceníte především tehdy, pokud často jezdíte po nezpevněných cestách. Jejich výhodou je, že jsou velmi odolná proti mechanickému poškození a případná náprava je poměrně jednoduchá a finančně nenáročná. Jedním z hlavních důvodů, proč někteří řidiči volí ocelové disky, je jejich cena. Jsou mnohem levnější než kola hliníková. Na druhou stranu snadněji podléhají korozi a co si budeme říkat, nikdy s nimi nebude vaše auto vypadat tak jedinečně a stylově jako s disky hliníkovými.

Krásné kola nedělají však jen disky, ale i vhodné pneumatiky. Proto vybírejte z prověřených značek a dopřejte i sobě jedinečný zážitek z jízdy!

Produkty se filtrují...